torsdag, januari 12, 2006

Anjovistårta (Ullas)

12 st längdskurna skivor Södervidingekavring
4 st skivor ljust landgångsbröd

Fyllning 1
125g smörgåsmargarin
2 burkar anjovisfiléer, 100gr. ICA:s

4 msk hackad gul lök
3 msk hackad kapris
6 hackade hårdkokta ägg
3 msk anjovisspad
Obs ! Denna fyllning ska räcka till två lager kavring.

Fyllning 2
1dl majonnäs
2dl lätt crème fraiche
2dl lättrökt kaviar
1dl hackad purjolök
5 st hårdkokta ägg
salt o peppar
Obs! Denna fyllning ska på det ljusa brödet. Dvs. i mitten .

Obs! Gör brödet färdigt med fyllning dagen före den ska serveras
Täck över med gladpack. Låt stå i kylen över natten. Garnera serveringsdagen.

Garnering :
Smör
8 st hårdkokta ägg
Kapris
skivade oliver med paprikapuré
1 burk anjovisfilé ICA:s
sallad

Hacka anjovisen. Rör ihop den med smör, ägg, lök och kapris.
Avsmaka ev. med anjovisspad och peppar. Bred smör på ena sidan av
brödskivorna. Lägg ut ett lager kavring på en bricka eller dylikt
och täck med fyllning nr. 1. Lägg därefter ett lager ljust bröd och täck med fyllning nr. 2 . Och till sist kavring som översta lager med fyllning på. Garnera med skivat ägg, oliver,kapris,anjovis och sallad.
Bred på majonnäs på sidorna och klistra med detta fast salladsblad.