torsdag, januari 12, 2006

Bostongurka

1 kg gurka
2 stora gula lökar
1 röd, gul och grön paprika

Detta hackas, slå därefter över kokande vatten och låt stå 10 min.
Sila bort vattnet i ett durkslag.

Koka en lag av:

2½ dl inläggningsättika 6%
1½ dl socker
1 msk salt
2 msk gula senapsfrö
1 tsk Atamon

När lagen kokar lägg i hacket och låt detta sjuda 20 min.



Branteviksill

1/2 kg färsk sillfilé
5dl socker
45st vitpepparkorn (1 struken tesked)
45st kryddpepparkorn (1 toppad tesked)
1 stor rödlök
1 mellanstor gul lök
1 msk citronpeppar
1 stor knippa dill
2-3 lagerbärsblad

Skinna filéerna och lägg dessa 1 dygn i en lake bestående av
7 dl vatten, 2 grader ättika (24%) och ½ dl salt

Efter 1 dygn i laken, tas filéerna upp och får rinna av.
Hacka löken och krossa pepparkornen.
Varva ner alla ingredienserna i en bunke och låt stå svalt
ett par dygn.



BÅL!!!

70cl Gin
50cl Saturnus Lime
150cl Blodapelsin ( Lidl Freeway)
75cl Mousserande vin
20cl Trippel sec
Blandad frukt