söndag, januari 08, 2006

Skaldjurspaté

Ingredienser:
2 kylförpackningar kräftstjärtar 4 dl vispgrädde
400 g torskfilé 1 gnutta cayennepeppar
1½ tsk salt och vanlig vitpeppar
1 msk potatismjöl Till garnering:
4 ägg hackad dill och dillvippor

Se till att alla ingredienser är kylskåpskalla.

Börja med att strö salt på fisken. Kör den sedan till mos i en matberedare tillsammans med hälften av kräftstjärtarna. Tillsätt ett ägg i taget samt potatismjölet.
Häll sist ner grädden i en tunn stråle. Krydda med peppar.

Smörj en 1½ liters avlång bakform och strö hackad dill i botten.

Lägg hälften av färsen i formen. Strö på några kräftstjärtar och lägg på resten av färsen.

Täck med folie och grädda i ugnen i 175 °c i 1 timme. Ta ut formen och låt den svalna i 10 minuter innan patén stjälps upp.

Garnera med resten av kräftstjärtarna och dillvippor.

Servera med en sås av lika delar majonnäs och gräddfil.Blanda även i någon msk. stenbitsrom och mycket hackat kryddgrön