söndag, januari 08, 2006

Mandelrulltårta

4 äggulor
1½ dl socker
4 msk potatismjöl
4 äggvitor
2-3 msk kakao

Vispa gulor och socker ljust och poröst, rör ner kakaon.
Tillsätt mjöl och till sist de till hårt skum slagna vitorna.
Grädda smeten på en bakplåt klädd med bakpapper i 250°c ca 7 min.

Smörkräm:
1 dl socker
3msk vatten
3 äggulor
150 g smör eller margarin

Till smörkrämen blandas socker och vatten som får sjuda tills en droppe håller trådprovet. D.v s. Trådar sig mellan fingrarna.
Slå då blandningen över de uppvispade gulorna. Rör sedan klickvis ner smöret.
Skulle krämen skära sig, tillsätt 1 msk hett smör under kraftig vispning.

Stjälp upp kakan på sockrat papper, bred över det mesta av smörkrämen och rulla ihop kakan. Resten av krämen breds på rullen, som sist strös med flisad och rostad mandel.