söndag, januari 08, 2006

Medaljonger

30 st med kaviar och dill

2 pkt landgångsbröd
50 g smör
300 g räkor med skal
3 dl vispgrädde
50 g slottskaviar (liten blå burk innehåller 75 g)
2 msk finhackad gul lök
1½ krm svartpeppar
2 dl finhackad dill (2 buntar)

1) Tag ut med runt mått ca 5 cm i diameter 5st. rundlar på varje
brödlängd. Det blir sammanlagt 60 st.

2) Bred ett tunt lager smör på rundlarna.

3) Rensa räkorna och hacka grovt. Skala och hacka löken mycket fin.

4) Vispa grädden till hårt skum. Blanda i kaviaren, räkor och lök
krydda med svartpeppar.

5) Hacka dillen fint och lägg upp på en tallrik.

6) Lägg ihop två brödrundlar med kaviar och räkfyllning emellan,
bred också fyllning runt kanterna och rulla kanten i dillhacket.
7) Lösfrys bröden på bricka eller plåt, då de stelnat packas de i
fryspåsar.
Tinas på plåt, och under upptiningen på ca 1 tim garnera med
skalade räkor, en dillkvist och en citronskiva.