torsdag, januari 12, 2006

Indisk fläskfilé

4 portioner:
2 st fläskfiléer
2 msk smör eller margarin
1 stor gul lök
½ paprika av grön ,gul och röd
4 tsk curry
salt o peppar
2 msk kinasoja
2 stora tomater
½ burk konc. apelsinjuice, ca 100g
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
3 vitlöksklyfter
Mald ingefära o Worcestersås

Putsa filéerna och skär dem i tvåcentimeter tjocka skivor.
Platta ut dem något och stek dem i matfett. Lägg över skivorna i en traktörpanna eller gryta.
Hacka löken och paprikan smått och fräs i matfett tills röran känns mjuk.
Blanda ner tomaterna och vitlöken skurna i bitar.
Tillsätt curry, salt, peppar, soja, worcestersås, ingefära och apelsinjuice.
Lägg blandningen över fläskfiléskivorna.Tillsätt vispgrädde,creme fraiche
och låt rätten bli genomvarm.

Servera rätten med ris till.