torsdag, januari 12, 2006

Flamberad oxfilé

4pers:

800-900 g oxfilé
1 gul lök som hackas
1½ dl kaffegrädde
1 dl rödvin
4 cl konjak
1 burk skivade champinjoner
2 påsar brun grundsås
Worcestersås
Tabasco
Salt o svartpeppar

Salta på biffarna, stek på ena sidan på hög värme några minuter och vänd dom om. Lägg i den hackade löken och stek färdigt. När biffarna är stekta, slå över 1 snaps konjak så det blir avbränt. Ta upp biffarna
på ett fat och häll på såsen och champinjonerna på stekjärnet.
Koka upp såsen med grädde och rödvin, tillsätt 6-7 stänk
worcestersås och lika många tabasco.

När såsen kokar, lägg i biffarna och värm dem någon minut.
Lägg upp på varma tallrikar och strö på mald svartpeppar.

Serveras med bakad potatis och tomat.

OBS! Gör så mycket sås som det går att ha på järnet när biffarna
ligger där.