torsdag, januari 12, 2006

Fastlagsbullar

100 gr margarin
3dl mjölk
50 gr jäst
½ tsk salt
1 dl strösocker
1 ägg
½ tsk hjorthornssalt
ca..1 liter vetemjöl
pensla med ägg

smält matfettet i en kastrull ta av den från värmen Häll i mjölken Den ska vara fingervarm 37 gr
Smula sönder jästen i en bunke Häll på lite av degspadet
Och rör tills jästen löst sig tillsätt då resten av ””
Samt saltet sockret ägget hjorthornssaltet och 2/3 av mjölet
Tillsätt resten av mjölet och arbeta degen smidig
Låt degen jäsa minst 20 min arbeta degen några minuter
I degbunken och ta sedan upp den på bakbordet
Knåda den kraftigt ett litet tag Dela den i 16 lika stora bitar
Låt bullarna jäsa ca 30 min Pensla de väl jästa bullarna med
Uppvispat ägg Grädda bullarna 8-10 min i 250 grader
Låt bullarna kallna under bakduk !!